torsdag 26 mars 2015

Dedicare och den norska skattetvisten

Eller - god nyheter



Dedicare har haft en tvist med det Norska skatteverket (skatteetaten) efter en skatterevision avseende 2010. I veckan kom nu ett utslag i Norska Hovretten. Enligt pressmeddelande från Dedicare vann man målet helt och hållet efter att tidigare ha förlora i Tingretten. 

Pressmeddelandet kan man läsa här.

Det innebär att den kostnaden på 1,0 MNOK som man tog under 2014 nu blir ett lika stort positivt resultat i Q1 2015. Totalt förstod jag hela målet som en total kostnad för Dedicare på 4,4 MNOK så det är givetvis mycket positivt att man vann det här.

Frågan är såklart om det kommer att överklagas igen? Jag har ganska dålig koll på domstolssystemet i Norge men antar att man har något liknande vår Högsta domstol som Skatteetaten kan överklaga till om man vill.

Från pressmeddelandet:
“Det är glädjande att norska Hovretten fattat beslut till Dedicares fördel. Processen har, under tiden den pågått, snedvridit konkurrensen till Dedicares nackdel. Vi har under pågående process valt att inte anlita underkonsulter i vår norska verksamhet vilket hämmat tillväxtmöjligheterna. Efter domen kommer vi återigen kunna konkurrera på lika villkor och erbjuda läkare den uppdragsform som de själva önskar.” säger Stig Engcrantz, Dedicares koncernchef.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar