tisdag 17 juni 2014

Com Hem nu på börsen

Com hem har genomfört sin börsintroduktion. Jag var allt annat än positiv till den och valde att avstå. Det verkar som det var många andra som hängde på istället. Aktien upp 6% idag. Den sista idioten är alltså ännu inte född. Inte helt oväntat var teckningskursen i den övre delen av det generösa intervallet, 58 kr närmare bestämt.

Kul för dem som tecknade. För deras del får man hoppas att jag har fel och att det går bra för bolaget. Jag är fortfarande tveksam till deras affär och kundnöjdhet och kommer att fortsätta att hålla mig borta från aktien.

måndag 9 juni 2014

Förändringar av innehaven

Antal innehav: 19 st
Vad har hänt sedan senaste portföljuppdateringen i april?
  • Sålt hela innehavet i Poolia. Tror fortfarande på bolaget, men bestämde mig för att koncentrera mig på ett bemanningsföretag och då blev det Dedicare istället.
  • Köpt fler Dedicare. Jämfört med årsskiftet har jag ökat antalet aktier med 200%. Kursen rusade rejält efter förra delårsrapporten och har sedan tappat nästan hela uppgången och då har jag passat på att köpa fler.
  • Köpt Starbucks Corp. Kursen gick ned under $70 för första gången på väldigt länge och då köpte jag en mindre post. Nu har den tyvärr redan gått upp till $75 och jag har satt en helt oventenskaplig gräns på $70 för när jag köper.
  • Köpt Rederi AB Transatlantic. Jämfört med årsskiftet har jag ökat antalet aktier med över 400% (inkl nyemissionen). Samtliga runt 5 kr/st. Baserat på nuvarande kurs har det varit bra hitintills. Vi fär se hur det går framöver.
Möjligen köper jag några fler aktier i Dedicare eller kanske i SEB. Så länge Dedicare håller sig runt 20 kr är jag intresserad, men jag avvaktar nog en smula nu. SEB känns dyr nu, men det kan vara jag som är skadad av de låga nivåer jag köpte aktien på tidigare. När jag kollar PE-tal så ser den inte tokdyr ut. Ska kolla mer på den senare. Fortum är en stor osäkerhet med tanke på Ukraina och de satsningar de gör i Ryssland. Nu har den aktien gått bra senaste tiden och då kanske man ska sälja av? Eller vänta? Vet faktiskt inte riktig hur jag ska göra.

Nästan allt har ju gått upp under maj och juni till min förvåning. Jag ska erkänna att jag väntat mig en nedgång istället. Den kanske kommer?

onsdag 4 juni 2014

Comhem - Nyemission

Eller - dagens sämsta skämt?



Comhem, bolaget med Sveriges sämsta kundnöjdhet (?), är på väg till börsen.

Prospektet kan man hitta här.

Jag har inte ens brytt mig om att räkna på bolaget. Introduktionskursen är satt i det snäva intervallet 44-62 kr/aktie. De måste ju skämta. Det är ju onekligen en väldigt stor skillnad på att köpa för 44 kr/aktie eller 41% högre (!) Att de inte vill ha småsparare som aktieägare i nyintroduktionen är uppenbart i och med att sista dag för privatpersonerna är 3 dagar före insitutionerna. Jag fattar piken och håller mig undan. Både som aktieägare och som kund.

Edit:

Hittade det här fantastiska guldkornet på Börssnack av skribenten StorVD:

"Säga vad man vill om tv - och det är precis vad jag tänkt göra.

Folk som sitter och ser på dessa jävla amerikanska tv-serier dagarna i ända. Oavsett om man spelar in, laddar ner eller streamar så är det ett tidsslöseri utan dess like. Har man intresse av att sitta uppe två dygn i sträck med Cola i handen för att hålla sig vaken så förtjänar man inte sin existens.

Angående Comhem så har jag aldrig haft tjänsten, men har hört folk som haft och de är inte nöjda alls. Strul och strul + en hel del problem med sändningar över lag. Man får tydligen inte tillgång till alla kanaler man behöver - men vad vet jag om det? Hur många kanaler behöver man egentligen?

Själv sitter jag med äcklen telia. Funkar bra, men fy faan vad bortkastat med tid detta skräp är. Funderar på att bara gå ner på 8mb bredband och spara några tusen. Varför ska jag sitta och betala avgifter på avgifter och sedan tv-licens??? Jag KRÄKS!

Så här har jag bestämt för hösten 2014. Viasat kan ta sig i RÖVEN. Jag tecknar inte efter att man tvingat mig att ha 12 månaders bindningstid. Återgå till direkt uppsägning och jag kan börja FUNDERA. Ni är helvetes dyra som det är. Jag sitter inte och kollar på repriser av baseball och nhl mitt i sommarn. VEM GÖR DET??????

Telias utbud i övrigt? Sitta och betala för reklamkanaler. Jag tror jag dör! 300kr för 8mb bredband som det till slut blir med alla idiotiska avgifter. Hoppas ni mjölkar så mycket det går - om något år kommer folk skratta åt er när bredband är GRATIS!!! ÄCKEL.

Åter till Comhem. Nej - jag tänker inte teckna om jag så vet att den sticker 10000% på två dagar. FÖrdummningen har gått för långt som de är och det är verkligen dags att utrota TV."


Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Rederi AB Transatlantic - är det ljuset i tunneln?

Eller - är det ett mötande tåg?

- Nyemissionen är avslutad och fulltecknad.
- Kistefos fick inte in tillräckligt med aktier för att begära inlösen.

...och nu har aktien gått upp till 6,30 kr.

Känns som att min chansning gick hem så här långt.

Hur det blir framöver har jag såklart inte en susning om, men jag hoppas på vidare uppgång. Tyvärr har jag inte sett några nyheter om bolaget som stödjer uppgången.